لطفا یک منو را به مکان منوی اصلی زیر اختصاص دهیدمنو

غذاهای محلی

غذاهای محلی جنوب ایران

136Views

غذاهای جنوب ایران چنان خوشمزه و منحصربفردند که به هیچ عنوان نباید امتحان طعم خوشایند آن ها را از دست بدهید.شما هم می توانید در خانه این غذاها را درست کنید و از عطر و طعم آن ها شگفت زده شوید. با ما همراه باشید تا با این غذاهای خوشمزه به صورت مختصر آشنا شوید.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: کوفته تبریزی خوشمزه را بشناسید + طرز تهیه


غذاهای جنوب: قیمه بوشهری

تنوع قیمه در سراسر ایران آنقدر زیاد است که شاید لیست کردن قیمه های ایرانی به 20 برسد. یکی از جذاب ترین غذاهای جنوبی هم؛ قیمه بوشهری است.

قیمه بوشهری؛ صفای مردم مهمان نواز و بی نظیر بوشهر است که مزه ی آن تا ابد در ذهن شما باقی خواهد ماند. قیمه بوشهری یک نوع قیمه است که گوشت قیمه را در آن به شکل له شده است و این خاصیت باعث کشدار شدن قیمه شده است.

موادی که در قیمه بوشهری استفاده می شود، شامل موارد زیر است:

  • گوشت کاملا پخته (له شده)
  • سیب زمینی
  • زعفران
  • لپه
  • رب
  • پودر لیمو عمانی
  • پودر دارچین
  • زیره

مردم بوشهر، قیمه بوشهری را با شکرپلو میل می کنند که یک نوع پلوی بوشهری است و اگر بخواهیم در یک جمله آن را توصیف کنیم، تقریبا پلو با طعم و رنگ شله زرد است.

شکر پلو شیرین است و برای کسانی که ترجیح بر خوردن غذای شیرین و شور با هم را ندارند، شاید قیمه بوشهری و شکرپلو خیلی ترکیب مطبوعی نباشد.


برای مطالعه بیشتر: غذا های محلی کردستان


قلیه ماهی

قطعا گل سر سبد غذاهای جنوبی؛ قلیه ماهی است که احتمالا اگر آن را امتحان هم نکرده باشید، اسمش را قطعا شنیده اید. قلیه ماهی ترکیبی از سبزی های معطر خورشتی است که به همراه ماهی سرو می شود.

جالب و آموزنده
کوفته تبریزی خوشمزه را بشناسید + طرز تهیه

قلیه را به همراه میگو هم درست می کنند که به آن قلیه میگو می گویند.

بسیار مهم است که از چه ماهی برای قلیه ماهی استفاده می کنید و هر ماهی را نمی توان در قلیه ماهی استفاده کرد. این موضوع در استان خوزستان و بوشهر و هرمزگان با هم متفاوت است.

قلیه ماهی
  • ماهی قلیه در خوزستان: میش ماهی و هامور
  • ماهی قلیه در بوشهر: سرخو و همار
  • ماهی قلیه در هرمزگان: ماهی شیر و زبیدی

قلیه هر یک از مناطق جنوب ایران طعم و رنگ خود را دارد و نمی توان بین آن ها داوری کرد.

موادی که معمولا برای پخت قلیه ماهی استفاده می شود:

  • رب انار
  • سبزی قلیه (شبلیله و گشنیز)
  • فلفل
  • نمک
  • تمبر هندی
  • زردچوبه
  • سیر

غذاهای جنوب: خوراک خرچنگ یا سینگو

اگر غذاهای دریایی دوست دارید، حتما سینگو را هم می‌پسندید. در جنوب، خرچنگ مانند ماهی به شیوه‌های مختلفی طبخ می‌شود. خرچنگ‌ را هم به صورت درسته می‌توان طبخ کرد و هم می‌توان گوشت آن را جدا کرد. برای اینکه خرچنگ درسته پخته شود باید نخی دور آن بپیچید تا شکل آن آسیب نبیند. در غیر این صورت، خرچنگ را در قابلمه‌ای بگذارید و روی آن را نمک بپاشید. وقتی خرچنگ پخته شد می‌توانید گوشت آن را جدا کنید. توجه داشته باشید که درون چنگال‌های خرچنگ نیز گوشت وجود دارد.


درباره ی  رژیم غذایی زون  چه می دانید؟


سمبوسه

سمبوسه و فلافل، مشهور ترین غذاهای جنوبی هستند که شاید دیگر فقط غذای مختص جنوب نباشند، اما لطف خوردن سمبوسه در آبادان را نمی شود با هیچ چیز عوض کرد.

فرق سمبوسه جنوب ایران با سمبوسه ای که در هر جای دیگر درست می شود شاید یک نکته باشد!

جالب و آموزنده
لیست غذاهای ایرانی بدون برنج

جنوبی ها برای غذاهای محلیشان به شدت احترام قائل هستند و این موضوع دلیل اصلی تفاوت بین سمبوسه جنوب با سمبوسه های دیگری است که تا حالا خورده اید.

سمبوسه در اصل غذایی عربی است که شاید زادگاه آن لبنان باشد ولی امروزه تقریبا در بیشتر کشورهای خاورمیانه حضور دارد.

موادی که در این غذا استفاده می شود می تواند مثل مواد داخل پیراشکی تغییر کند و دست آشپز برای پخت سمبوسه باز است. دو عضو اصلی آن نان مخصوص و پوره سیب زمینی و ادویه مخصوص سمبوسه است.

فراموش نکنید که سمبوسه خوزستان باید تند باشد و تند و آتشین بودن آن یکی از ویژگی های اصلی آن است.

غذاهای جنوب: مهیاوه (سوراغ)

مهیاوه در واقع سس قرمزی است که از خاک سرخ جزیره هرمز و یک نوع ماهی ریز تهیه می‌شود.

مهیاوه

مردم این ناحیه موتو یا حشینه (نوعی ماهی ریز) را در آفتاب خشک می‌کنند. بعد از اینکه خشک شد، آن را پودر کرده و مقداری خاک سرخ به آن  می‌زنند. این خاک، املاح مفیدی دارد و رنگ و لعاب بی‌نظیری به مهیاوه می‌بخشد. سپس ماده به دست آمده را با فلفل، گشنیز، خردل، راز و مقداری آب مخلوط می‌کنند. این سس را در خمره‌های بزرگی ریخته و مدتی زیر آفتاب می‌گذارند تا آب اضافه‌اش را از دست بدهد. مردم جنوب از این سس برای طبخ انواع نان تنوری استفاه می‌کنند.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: با رژیم عجیب و غریب HCG آشنا شوید


هواری

هرمزگانی ها به هر غذایی که در آن از گوشت مرغ و ماهی استفاده شود هواری می گویند و غذایی که در این بخش برای شما آورده ایم هواری ماهی است.

جالب و آموزنده
غذا های محلی کردستان

طبیعتا هواری ماهی یک پلو هرمزگانی بسیار خوشزه است که در دیگر استان های جنوب ایران هم به روش های دیگر طبخ می شود.

می توانید از انواع ماهی در دستور پخت هواری استفاده کنید، اما ماهی هوور و شیر می توانند انتخاب های بهتری باشند.

مواد لازم برای تهیه هواری ماهی

  1. ماهی مورد نظر (ترجیحا استخوان کمتری داشته باشد)
  2. سبزیجات معطر
  3. سیر
  4. گوجه فرنگی
  5. ادویه جنوبی
  6. تمر هندی

غذاهای جنوب: ماهی صبور

غذاهای سنتی استان خوزستان نه تنها در شهرهای ایران بلکه در کشورهای اطراف خلیج فارس هم محبوبیت زیادی دارد و در میان این غذاها، ماهی جایگاه مهمی دارد. جنوبی ها طعم ماهی صبور را خیلی دوست دارند و این ماهی را به طور سنتی بر روی آتش کباب می کنند و آن را یا به همراه نان می خورند و یا به همراه سبزی پلو. برای این که این ماهی در حین کباب شدن نسوزد و خوشمزه تر شود موادی مثل سبزی ماهی، تمبر هندی، رب، فلفل سیاه، نمک، سیر و پیاز را با هم ترکیب و روی شکم ماهی می گذارند.

ماهی صبور

با توجه به اینکه این ماهی معمولا سرخ نمی شود و به صورت کبابی استفاده می شود بسیار سالم و مقوی است.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: از رژیم مدیترانه ای چه می دانید؟


سخن پایانی

غذاهای رنگارنگی که در جنوب پخت می شوند، در اینجا نام برده شدند. برخی از این غذاها را با انواع نان های محلی می خورند. پس هر زمان که به جنوب سفر کردید، حتما لذت صرف غذا در رستوران های محلی را فراموش نکنید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

جالب و آموزنده
همه چیز درباره ی میرزا قاسمی

دیدگاهتان را بنویسید