غذاهای دریایی ایرانی منبع بسیار غنی از مواد معدنی، پروتئین باکیفیت و ویتامینها هستند. غذاهای دریایی به طور متوسط کمتر از 2٪ چربی دارند. این غذا ها دارای چربی بسیار کمی از هر نوعی هستند. خوردن ماهی دو تا سه بار در هفته می تواند به کاهش کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند. همچنین شما با مصرف غذاهای دریایی میتوانید خطر ابتلا به بیماریهای شایع را تا حد بالایی کاهش دهید. برای تجربه ی خوردن غذاهای خوشمزه دریایی ایرانی و تجربه ی یک رژیم سالم، ادامه ی مطلب را مطالعه فرمایید.
برای مطالعه بیشتر: پخت ماهی قزل آلا “غذای اقتصادی و مفید”
غذاهای دریایی ایرانی – قلیه ماهی
قلیه ماهی از خوشمزه ترین و بی نظیر ترین غذا های جنوب كشور به ویژه در استان خوزستانمی باشد. ماهی از معروف ترین غذاهای مصرفی در بین مردم جنوب كشور می باشد. به دلیل تنوع بالای ماهی های دریای جنوب كشور و طعم متفاوت آن ها هركدام به روش خاصی پخته می شود. پخت غذاها به ویژه غذاهای محلی در هر نقطه ای از كشور توسط محلی ها و بومیان ان منطقه بی شك طعمی متفاوت را می تواند به آن غذا بدهد.
قلیه ماهی كه با تلفیقی از ماهی،سبزی مخصوص، سیر، رب انار و ادویه های مخصوص تهیه می شود یكی از خورشت های جنوب كشور می باشد. اگر به شهر آبادان در استان خوزستان سفر كردید بدون شك به خیابان ته لنجی این شهر رفته و سری به رستوران پاكستان بزنید. خوشمزه ترین غذاهای محلی جنوب كشور به ویژه استان خوزستان را می توانید در این رستوران كه قدمتی نزدیك به 70 سال دارد تجربه كنید.
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: درباره ی غذای سالم و مناسب برای کودکان چه می دانید؟
غذاهای دریایی ایرانی – مالابیج
شمال غذاهای دریایی زیادی دارد که برای درست کردن آن ها از چاشنی هایی استفاده می شود که طعم آن ها را منحصربفرد کرده است.
مالابیج یکی از آن غذاهای شمالی دریایی است که هم در گیلان و هم در مازنداران پرطرفدار است و برای درست کردن آن از ماهی سفید، سبزی های معطر، مغز گردو و رب انار استفاده می شود. ماهی ها بر روی آتش یا ذغال درست می شوند اما از آنجایی که امروز بیشتر خانواده ها فر دارند تهیه ی آن کمی راحت تر شده است. در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر می شود و در آخر هم ماهی بر روی زغال کبابی می شود.
ماهی صبور
یكی دیگر از غذاهای خوشمزه و كم نظیر در جنوب كشور، به ویژه در استان “خوزستان” و “بوشهر” ماهی “صبور” می باشد. ماهی خوش طعم و بی نظیر كه از قدیمی ترین غذاهای سنتی این منطقه می باشد. طعم این ماهی به تنهایی با دیگر ماهی ها متفاوت بوده و لذیذ تر از انواع دیگر ماهی ها می باشد. به ویژه نحوه پخت بخصوص این غذا، طعم آن را از به یادماندنی ترین طعم ها در میان غذاهای این منطقه می كند.
این ماهی به صورت كبابی و با تلفیقی از تمر “هندی” و فلفل و سیاه و دیگر سبزی های معطر پخته می شود. به یاد داشته باشید كه این نوع ماهی استخوان های ریز فراوانی دارد كه باید در زمان خوردن این غذا از بسیاری از آن ها چشم پوشی كرد.
درباره ی انواع سالاد سبزیجات چه می دانید؟
غذاهای دریایی ایرانی – دو پیازه میگو
دو پیازه میگو یکی از غذاهای لذیذ و مشهور جنوبی است که خاستگاه آن به استان بوشهر برمیشود. تهیه خوراک دو پیازه میگو به زمان نسبتا کمی نیاز دارد و از مواد تشکیلدهنده آن میتوان به میگو، پیاز، سیبزمینی، سیر، رب گوجهفرنگی و سسی متشکل از سرکه، سس فلفل، سس گوجهفرنگی، آب لیمو و زعفران اشاره کرد. این غذا، جزو غذاهای محلی قشم در استان هرمزگان و استان بوشهر نیز به شمار میآید و معمولا همراه با نان یا برنج سرو میشود.
دو پیازه بوشهری بهدلیل دارا بودن میگو، یک غذای بسیار مقوی و مفید است و بهتر است آن را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید. عطر و طعم میگوهای تازه خلیج فارس آغشته به سسی تند و آتشین بههمراه سیبزمینی و برنج، بهقدری وسوسهکننده و هوسبرانگیز هستند که بدون شک، هر سلیقهای را راضی خواهند کرد. برای تهیه این غذای لذیذ جنوبی به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید و آن را در خانه درست کنید.
هواری
هرمزگانی ها به هر غذایی که در آن از گوشت مرغ و ماهی استفاده شود هواری می گویند و غذایی که در این بخش برای شما آورده ایم هواری ماهی است. طبیعتا هواری ماهی یک پلو هرمزگانی بسیار خوشزه است که در دیگر استان های جنوب ایران هم به روش های دیگر طبخ می شود. می توانید از انواع ماهی در دستور پخت هواری استفاده کنید، اما ماهی هوور و شیر می توانند انتخاب های بهتری باشند.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: همه چیز درباره ی میرزا قاسمی
غذاهای دریایی ایرانی – ماهی شکم پر
ماهی شکم پر یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که شما میتوانید هم با ماهی شمال و هم جنوب درست کنید. معمولا برای تهیه ماهی شکم پر شمالی از «رب انار و گردو» و برای تهیه ماهی شکم پر جنوبی از «سیر، تمبرهندی و سبزیجات و ادویههای جنوبی» استفاده میشود.
شاید سختترین قسمت در پختن ماهی شکم پر خارج کردن تیغ ماهی باشد. یکی از ماهیهای پرطرفدار برای پختن این غذا، ماهی قزل آلا است، چون هم تمیز کردن آن ساده است و هم طعم خوبی دارد. داخل ماهی را با موادی از جمله گشنیز، شنبلیله، رب انار و گردو پر میکنند. شنبلیله و گشنیز برای خوش عطر و طعم کردن، رب انار به عنوان چاشنی و گردو برای متعادل کردن طبع سرد ماهی است. البته سیر، پیاز و زعفران هم که ستونهای آشپزی ایرانی هستند، به عنوان دیگر طعمدهندههای این غذای خوشمزه استفاده میشوند.
شیر ماهی
شیر ماهی یکی از ماهیهای لذیذ خلیج فارس با گوشتی نرم و سفید است. این ماهی در آبهای آزاد جنوب کشور رشد میکند. این ماهی از دریای عمان و خلیج فارس صید میشود. از نکات مثبت این ماهی پولکهای بسیار ظریف آن است. این پولکها با برخورد دست کنده میشوند. از مشخصات دیگر شیر ماهی تازه، چشمان شفاف و گاهی قرمز آن است. ویژگی بارز این ماهی گوشت نرم و بدون تیغ آن است. به همین دلیل شیر ماهی در زمره ماهیهای محبوب جنوبی قرار دارد و روشهای طبخ شیر ماهی جنوب بسیار متنوع است.
این محتوای مفید را هم دنبال کنید: غذاهای محلی جنوب ایران
سخن پایانی
در این نوشته در مورد چندین نوع غذاهای دریایی ایرانی سخن گفتیم. برای تجربه غذاهای دریایی خوشمزه پیشنهاد می شود به جنوب یا شمال کشور ایران سفر کرده و از رستوران های شیک و سنتی آنجا لذت چشیدن این غذاهای مفید را تجربه کنید.
سپاس که در مجلهی هایا مگ همراه ما بودید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.