ماهی قزل آلا یکی از محبوب ترین و خوش طعم ترین ماهی ها در ایران است. این ماهی با کالری کم یکی از غذاهای سالم در رژیم های غذایی متفاوت می باشد. همچنین این ماهی لذیذ به دلیل راحتی جداشدن استخوان، یکی از بهترین گزینه ها برای آشپز های تازه کار است. در ادامه ی مطلب به چند روش پخت ماهی قزل آلا می پردازیم.
برای مطالعه بیشتر: درباره ی غذای سالم و مناسب برای کودکان چه می دانید؟
روش فر
مواد لازم و دستور پخت این روش به شرح زیر است.
مواد لازم برای یک ماهی – روش فر
مواد لازم به شرح زیر است
ماده | مقدار |
---|---|
ماهی قزل آلا | 1 عدد |
مو ترش تازه حلقه شده | 1 عدد |
گوجه فرنگی حلقه شده | 2 عدد |
سیر و شوید تازه | به مقدار لازم |
پودر زنجبیل | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن زیتون | نصف قاشق غذاخوری |
دستور پخت ماهی قزل آلا به روش فر
روش پخت به صورت گام به گام به صورت زیر می باشد.
- گام اول: برای درست کردن ماهی قزل آلا ابتدا باید ماهی را تمیز کنید و محتویات داخل شکم آن را خارج کنید و خوب بشویید. سپس مقداری نمک ، فلفل،سیر تازه و پودر زنجبیل را به داخل و روی شکم ماهی بمالید و در شکم ماهی مقداری شوید تازه بگذارید.
- گام دوم: در ظرفی را که ماهی را داخلش گذاشتید بپوشانید و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی کاملا با موادی که به آن آغشته شده مزه دار شود. بعد از گذشت یک ساعت ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و با برس ، روغن زیتون را به تمام قسمت های آن بمالید.
- گام سوم: فر را با دمای 220 تا 250 درجه سانتی گراد روشن کنید و ماهی را داخل کاغذ فویل قرار دهید و روی ماهی را با چند حلقه لیموترش و گوجه فرنگی بچینید و کاغذ را ببندید.
- گام چهارم: ماهی پیچیده شده را در طبقه وسط فر روی قسمت میله ای آن به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار دهید تا ماهی کاملا بپزد و عصاره لیمو و گوجه فرنگی به خورد ماهی برود. دقت کنید افرادی که دچار بیماری کلسترول هستند حتما پوست ماهی را هنگام مصرف جدا کنند.
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: انواع سالاد سبزیجات “غذایی سبک و کامل”
ماهی قزل آلا زغالی
مواد لازم و دستور پخت این روش به شرح زیر است.
مواد لازم برای یک ماهی قزل آلا زغالی
مواد لازم به شرح زیر است
ماده | مقدار |
---|---|
ماهی قزل آلا متوسط | ۱ عدد |
پودر نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۲ قاشق چایخوری |
روغن زیتون | ۴-۵ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱/۲ پیمانه |
سیر | ۴-۵ حبه |
نمک دریا | ۱ قاشق چایخوری |
محلول زعفران رقیق | ۸-۱۰ قاشق غذاخوری |
پودر گلپر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
دستور پخت ماهی قزل آلا زغالی
روش پخت به صورت گام به گام به صورت زیر می باشد.
گام اول
۲ قاشق غذاخوری پودر نعنا خشک، ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه و ۱ قاشق چایخوری نمک دریا را در یک کاسه کوچک ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس ۵-۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون و ۵-۴ قاشق غذاخوری محلول زعفران به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شوند. مخلوط حاصل را کنار گذاشته و از آن به عنوان رومال ماهی در انتهای پخت، استفاده کنید.
گام دوم
ماهی قزل آلا را پس از تمیز کردن و شستن در آبکش قرار دهید تا آب آن خشک شود. سر و دم ماهی را زده و آن را به قطعاتی به اندازه ۳ انگشت برش بزنید. قطعات ماهی را در ظرفی قرار داده، ۴ قاشق غذاخوری محلول زعفران به آن اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید تا همه قسمتهای ماهی کاملا به زعفران آغشته شود.
درباره ی خواص میرزا قاسمی چه می دانید؟
دستور پخت ماهی قزل آلا زغالی – گام سوم
پیاز را پوست گرفته و آن را به قطعات نازک برش بزنید، سپس آن را به ماهی اضافه کنید. ۵-۴ حبه سیر را در مخلوط کن ریخته، ۱/۲ پیمانه آبلیمو، کمی نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری پودر گلپر و ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه به آن اضافه کنید. مواد را میکس کنید تا به صورت مخلوطی یکنواخت درآیند.
مخلوط فوق را به ماهی اضافه کرده و تکههای ماهی را به آن آغشته کنید. سپس روی ظرف سلفون کشیده و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی طعم دار شود.
گام چهارم
ماهی را از یخچال خارج کرده و تکههای ماهی را به سیخ بکشید. برای اینکه پوست ماهی در حین کباب شدن نسوزد میتوانید یک عدد سیب زمینی را به صورت حلقهای برش زده و حلقههای سیب زمینی را یکی در میان کنار تکههای ماهی قرار دهید.
گام پنجم
زغال را در منقل آماده کرده و سعی کنید آن را به صورت یکنواخت پهن کنید که همهی قسمتهای ماهی به یک اندازه سرخ شوند. برای اینکه ماهی قزل آلا کاملا مغز پخت شود، کمی فاصله سیخ را از زغال زیاد کنید تا ماهی روی حرارت ملایم کاملا بپزد.
گام ششم
ماهی را روی زغال کباب کنید و در انتهای پخت، رومالی که قبلا تهیه کردید با برس روی تکههای ماهی بمالید. چند بار ماهی را برگردانید و از رومال روی آن بمالید تا کاملا مزه دار شود.
گام هفتم
پس از ۱۰ دقیقه ماهی آماده است، ماهی غزل آلا رستورانی را در ظرف سرو بکشید و کنار آن را با برشهای لیمو و برگهای جعفری تزیین کنید. می توانید ماهی قزل آلا را همراه با شوید پلو یا باقالا پلو و به عنوان وعده نهار سرو کنید.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: غذاهای محلی جنوب ایران
روش ماهیتابه
مواد لازم و دستور پخت این روش به شرح زیر است.
مواد لازم برای یک ماهی – روش ماهیتابه
مواد لازم به شرح زیر است
ماده | مقدار |
---|---|
ماهی قزل آلا | 1 عدد |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به میزان لازم |
زعفران دم شده | به میزان لازم |
آب لیمو و یا نارنج | به میزان لازم |
دستور پخت ماهی قزل آلا به روش ماهیتابه
روش پخت به صورت گام به گام به صورت زیر می باشد.
- آماده سازی ماهی قزل آلا: ابتدا ماهی را خوب پاک کرده و بشویید و اجازه دهید رطوبت ماهی از بین برود.
- مزه دار کردن ماهی قزل آلا: حالا نمک، فلفل، زرد چوبه و زعفران دم شده را با هم مخلوط کرده و تمام قسمت های ماهی را به این ادویه ها آغشته می کنیم و داخل ظرف درب دار گذاشته به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
- سرخ کردن ماهی قزل آلا: داخل تابه ای روغن ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا گرم شود. حالا ماهی را داخل روغن گذاشته و اجازه می دهیم تا کاملا دو سمت ماهی برشته، مغز پخت و طلایی شود.
- افزودن چاشنی به ماهی قزل آلا: در نهایت پخت که ماهی کاملا مغز پخت شده آب نارج را به ماهی افزوده و از روی حرارت بردارید. این کار به خوش طعم شدن ماهی بسیار کمک می کند و حالا نوش جان کنید.
این محتوای مفید را هم دنبال کنید: کوفته تبریزی خوشمزه را بشناسید + طرز تهیه
سخن پایانی
در این نوشته چندین روش پخت ماهی قزل آلا را بیان کردیم. جالب است بدانید قزل آلا میزان پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 بالایی داشته و انواع این ماهی در شمال اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام وجود دارد و در اکثر نقاط جهان مصرف می شود. توصیه می شود حتما این ماهی بسیار مفید و لذیذ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.