جمعه , 13 دسامبر 2024
سوشی

درباره ی سوشی معروف و دستور تهیه آن بیشتر بدانیم

سوشی یکی از معروف ترین غذاهای ژاپنی است و در حقیقت به غذایی گفته می شود که از برنج خاص سوشی و ترکیب سبزیجات، ماهی و حتی میوه تهیه می شود.  بسیاری از مردم زمانی که نام این غذا را می شنوند گوشت خام ماهی به ذهن شان می آیند، این غذای دریایی بسیار لذیذ در واقع طعم سرکه برنج را می دهد و به شکل سرد و با تکه های خام غذاهای دریایی یا گیاهی تزیین می شود. آیا شما تا کنون سوشی را امتحان کرده اید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با دو دستور پخت خوشمزه برای سوشی همراهتان باشیم.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: بروکلی و خواص آن + 2 دستور تهیه غذا با بروکلی خوشمزه


سرگذشت سوشی

ریشه غذای سوشی به امپراتوری چین باستان برمی گردد. در آن زمان مردم عادت داشتند تا برای حفظ طعم ماهی دور آن را با برنج پخته بپوشانند. این رسم کم کم به ژاپن راه پیدا کرد. در قرن نهم روش طبخ ماهی و برنج به روشی بسیار محبوب و پرطرفدار تبدیل شد. کم کم روش تهیه این غذا که سوشی نامیده می شود دچار تغییر و تحولات زیادی شد و هر سرآشپزی چیزی به دستور تهیه آن کم یا اضافه کرد و به این ترتیب یکی از معروف ترین غذاهای ژاپن به وجود آمد. جالب است بدانید که سوشی روزگاری به دلیل قیمت بالای مواد استفاده شده، غذای ثروتمندان و اشراف جامعه به حساب می آمد و عوام مردم نمی توانستند از پس هزینه های آن بربیایند.

سوشی

در نهایت در قرن ۱۹ بود که شکل جدیدی از سوشی ابداع شد و سوشی های رنگ و وارنگ در اغذیه فروشی های سیار در معرض فروش قرار گرفتند. در شهرهای مهم ژاپن مثل توکیو سوشی فروخته می شد و به دلیل تنوع و طعم بی نظیرش به مرور به یکی از محبوب ترین غذاهای ژاپنی تبدیل شد. در دهه ۱۹۶۰، تاجران و بیزنس من های ژاپنی که در کالیفرنیا زندگی می کردند این غذای محبوب ژاپنی را وارد فرهنگ آمریکایی کردند و دیری نگذشت که سوشی در آمریکا هم به غذایی جدید و محبوب تبدیل شد. اولین رستوران سوشی در سال ۱۹۶۶و در محله ژاپنی ها تبدیل شد. به زودی سرآشپزهای آمریکایی هم دست به کار شدند و با خلاقیت هایشان انواع سوشی را به وجود آوردند و موادی مثل آووکادو و پنیر خامه ای را هم به ترکیبات سوشی اضافه کردند.


این محتوای جالب را هم دنبال کنید: خواص اسفناج را دریابید + رسپی چند غذای خوشمزه با اسفناج


روش اول

مواد لازم

  • برنج : دو سوم لیوان
  • سرکه برنج : سه قاشق
  • شکر : سه قاشق
  • نمک : یک و یک دوم قاشق چای خوری
  • جلبک نوری : چهار ورق
  • خیار بدون پوست : یک عدد
  • آووکادوی خرد شده : یک عدد

طرز تهیه سوشی

داخل یک آبگردان یک و یک سوم لیون آب بریزید. سپس اجازه دهید بجوشد. حالا برنج را داخل آن بریزید زمانی که برنج نرم شد آن را از روی حرارت بردارید و آبکش نمایید، حالا داخل ظرف دیگری سرکه برنج، شکر و نمک را با هم ترکیب کنید و مخلوط را بر روی برنج بریزید.

در این مرحله حالا فر را بر روی دمای ۱۵۰ درجه سلسیوس گرم نمایید، سپس جلبک ها را روی سینی فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت یک تا دو دقیقه گرم شوند.حالا یک لایه برنج را بر روی آن پخش کنید سپس خیار پوست کنده را به صورت باریک به چهار قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را روی یک طرف از لایه جلبک بچینید، آووکادو و قطعه های ماهی را نیز به همین صورت بچینید.در مرحله آخر جلبک ها را کم کم بپیچید تا کاملا رول شود سپس به کمک چاقو رول را به ضخامت های دلخواه برش دهید و نوش جان کنید.

سوشی را گاز نزنید! سوشی را با چاپستیک بردارید و به طور کامل در دهانتان بگذارید. به این ترتیب طعم واقعی و اصیل سوشی را بهتر می توانید احساس کنید.

درباره ی سرگذشت کروسان چه می دانید؟


روش دوم

مواد لازم

  • برنج مخصوص سوشی : دو لیوان
  • سرکه برنج : ۸۰ میلی لیتر
  • نمک : دو قاشق مربا خوری
  • شکر : چهار قاشق مربا خوری
  • جلبک مخصوص سوشی : یک بسته
  • سس سویاو وازبی : مقداری
  • هویج باریک برش داده شده : یک عدد
  • خیار باریک بریده شده : یک تا دو عدد
  • آووکادو : یک عدد
  • ماهی سالمون خام یا دودی و ماهی تن

برای مطالعه بیشتر: رژیم کتوژنیک یا معجزه لاغری؟


طرز تهیه سوشی

 ابتدا برنج را چند بار بشویید و با دو برابر آب اجازه دهید بپزد و در زمان پخت مرتب هم بزنید تا ته نگیرید سپس پس از کشیده شدن آبش حرارت را خاموش کرده و سرکه و نمک و شکر را با هم مخلوط کنید و بر روی برنج بریزید حالا بر روی آن دمکنی قرار دهید و اجازه دهید بدون حرارت به مدت ده دقیقه دم بکشد.

در این فاصله زمانی تمام سبزیجات گفته شده را باریک و بلند خرد کرده و همچنین ماهی را نیز خرد کنید سپس بر روی میز کار جلبک ها را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید به گونه ای که طرف براق آن زیر کار قرار بگیرید، حالا جلبک ها را بر روی حصیر مخصوص سوشی قرار دهید.

سوشی

در این مرحله از طرز تهیه سوشی یک کاسه آب کنار دست تان قرار دهید. پس از سرد شدن برنج دست تان را خیس کنید و از برنج برداشته سپس روی جلبک پخش کنید. از قسمت جلو یک سانت خالی بگذارید سپس ماهی و سبزیجات خرد شده را بر روی آن بچینید. با کمک حصیر آن را رول کنید، پس اینکه کاملا رول شد با کمک دست آن را سفت کنید.

حالا با چاقوی تیز خیس رول ها را به اندازه های دو سامنتی متری برش دهید. با سس سویا و یا وازبی میل کنید.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: انواع ماهی خوراکی + معرفی چند روش طبخ ماهی


سخن پایانی

در این نوشتار درباره سوشی و تاریخچه ان خواندیم. دو دستور تهیه نیز برای آن معرفی نمودیم. یادتان باشد برای انتخاب انواع سوشی دستتان باز است. اگر به فکر سلامت خود هستید می‌توانید سوشی با برنج قهوه‌ای را انتخاب کنید، فیبر بالاتری دارد و کار هضم سریع‌تر می‌شود و پس‌ازآن به‌سرعت گرسنه خواهید شد. انتخاب سوشی حاوی خیار یا ساشیمی (sashimi) بیشتر و بعضاً با حذف برنج و یا برش‌های نازک ماهی بیشتر و برنج کمتر، رول‌های سالم‌تری برای شما خواهد بود. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد ما به شما

میگو

چند دستور پخت خوشمزه با میگو

 میگو یکی از سخت پوستان دریایی است که اکثر آب های شور و شیرین جهان …

دیدگاهتان را بنویسید