لطفا یک منو را به مکان منوی اصلی زیر اختصاص دهیدمنو

رژیم غذاییغذاهای محلی

لیست غذاهای ایرانی بدون برنج

398Views

برنج سرشار از کربوهیدرات است و منبع بسیار خوبی از انرژی می باشد،همچنین در عملکرد صحیح اندام ها، به خصوص مغز کمک می کند. اما زیاده روی در خوردن برنج هم مشکلاتی مانند دیابت را فراهم می کند. به همین دلیل آشنایی با لیست غذاهای ایرانی بدون برنج برای انواع رژیم مانند رژیم کتوژنیک مفید می باشد.

کوفته تبریزی

کوفته از غذاهای مشهور قدیمی و پرطرفدار است که برای طبخ آن از انواع سبزی‌های معطر و گوشت قرمز استفاده می‌شود. کوفته‌ها بر پایه مواد تشکیل‌دهنده خود به انواع مختلف تقسیم می‌شوند. کوفته با وجود مواد مغذی، دارای ارزش غذایی بالایی است. این غذا در سراسر دنیا از جمله گرجستان، ارمنستان، ترکیه، مالزی، تاجیکستان و تعداد زیادی از کشور های آسیایی، به عنوان خوراک بومی و محلی خورده می‌شود. همراه کوفته، معمولا نان و سبزی‌خوردن، ماست، دوغ و انواع ترشی سرو میشود.

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی از معروفترین نوع کوفته های ایرانی می باشد. اگر شما دوست دارید نحوه ی پخت این غذای خوشمزه و بسیار مفید را یاد بگیرید، حتما به مقاله ی کوفته تبریزی خوشمزه را بشناسید + طرز تهیه سری بزنید. توجه داشته باشید که در طبخ بعضی کوفته ها مانند کوفته تبریزی از برنج استفاده می شود اما مقدار آن در حدی هست که کوفته ها را یکی از انواع غذاهای ایرانی بدون برنج بدانیم.

غذاهای ایرانی بدون برنج – کشک بادمجان

کشک و بادمجان یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که به عنوان یک غذای حاضری بسیار خوشمزه شناخته می شود.

غذاهای ایرانی بدون برنج - کشک بادمجان

این غذای خوشمزه از بادمجان ، کشک ، پیاز و سیر تهیه می شود و به همراه نان سرو می شود. خواستگاه اصلی کشک بادمجون در اصفهان و زنجان گفته شده است.  این غذای لذیذ را میتوانید هم به صورت سرد و هم گرم سرو کنید. کشک بادمجان به خاطر وجود کشک از خواص سلامت و بهبود موها و همچنین تحریک اشتها برخوردار می باشد.

جالب و آموزنده
آیا انواع مزاج را می شناسید؟ + بایدها و نبایدهای غذایی هر مزاج

میرزاقاسمی

میرزا قاسمی یکی از اصیل‌ترین غذاهای شمالی است که با شنیدن نام گیلان همیشه به یاد آن می‌افتیم. میرزاقاسمی نه‌تنها غذای خوشمزه‌ای‌ست، بلکه یک انتخاب خوب برای گیاهخواران بوده جزو غذاهای ایرانی بدون برج و بدون گوشت است. گیاهخواران حتی می‌توانند به‌راحتی تخم‌مرغ آن را هم حذف کنند. این غذا همانند کشک بادمجان بسیار پرطرفدار است و طعم آن هم بسیار نزدیک به خاویار بادمجان می باشد.

میرزا قاسمی

نحوه ی طبخ و خواص این غذای ایرانی اصیل را می توانید در نوشته ی همه چیز درباره ی میرزا قاسمی بخوانید.

شامی پوک (شامی گیلانی)

«شامی پوک» یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای استان گیلان و جزو انواع غذاهای ایرانی بدون برنج و با گوشت چرخ کرده است. این غذا همان‌قدر که به سرعت تهیه می‌شود همان‌قدر هم مجلسی و لذیذ و خوشمزه است. رشتی‌ها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است میل می‌کنند و سایر اهالی گیلان پنیر لیقوان و سبزی خوردن را جز آداب خوردن شامی پوک گیلانی می‌دانند.

شامی پوک

برای درست کردن این غذای بدون برنج اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی‌های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپه‌ها را با گوشت‌له کوب کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس سایر مواد شامی را اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.

جالب و آموزنده
رژیم پالئو معجزه ی لاغری شما ؟

غذاهای ایرانی بدون برنج – آش دانه کولانه

آش دانه کولانه یا آش دندونی یکی از غذا های کردستان است که ریشه در سنت کرد ها دارد. این غذا اغلب زمانی پخته می‌شود که اولین دندان شیری کودک در حال رویش است. گرچه در ماه‌های سرد سال نیز طبخ می‌شود. افراد مختلف بیان می‌دارند كه این آش بسیار مقوی است. بطور ساده‌تر به دلیل وجود انواع حبوبات می‌توان گفت این آش دارای خواص تغذیه‌ای بسیاری است و در ارتقاء سلامتی افراد نقش بسزایی دارد. 

دانه کولانه

چندین خاصیت این غذا شامل:

  • منبع غنی پروتئین: پروتئین یک ماده مغذی حیاتی است که نقش اساسی در حفظ و ترمیم بدن دارد. لوبیا سرشار از آمینواسیدها یعنی عناصر سازنده پروتئین است. لازم به ذکر است که حبوبات کالری و چربی اشباع کمتری نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند گوشت و محصولات لبنی کم چرب یا کم چرب دارند.
  • منبع آنتی‌اکسیدان: رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث آسیب سلول‌ها شده که می‌تواند منجر به بیماری‌های مختلف شود. آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن در دفع رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. به این ترتیب غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان مانند دانه کولانه می‌توانند از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت کنند.
  • دیابت و متابولیسم گلوکز: حبوبات ممکن است به تثبیت سطح گلوکز خون یا حتی جلوگیری از دیابت کمک کند. حبوبات سرشار از فیبر هستند که سبب کاهش قند خون می‌شوند. جالب است بدانید که کسانی که رژیم غذایی با فیبر دارند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آن‌ها کاهش می‌باید.

در نوشته ی غذا های محلی کردستان به نحوه ی پخت این غذای بسیار مفید اشاره شده است.

جالب و آموزنده
آموزش تصویری سوسیس بندری خوشمزه به روش آبادانی ها

جوجه کباب

جوجه کباب یکی از انواع غذاهای بدون ایرانی و با مرغ است. این غذا با دستورها و طعم های بسیار متنوعی تهیه می شود. همچنین این غذای خوشمزه یکی مرسوم ترین کباب های ایرانی است که پای ثابت دورهمی ها و مهمانی ها است و به همین دلیل به عنوان یکی از مجلسی ترین غذاهای ایرانی شناخته می شود. علاوه بر این جوجه کباب به دلیل اینکه خیلی فوری آماده می شود و می توانیم مواد آنرا از قبل آماده کنیم، از غذاهای حاضری محسوب می شود که بیشتر در گردش های بیرون از خانه و پیک نیک استفاده می شود. جوجه کباب هم به صورت بدون برنج و هم با برنج مصرف کرد.

غذاهای دریایی ایرانی

غذاهای دریایی (Seafood) به دلیل خواصی که برای سلامتی دارند بخشی ضروری از رژیم غذایی بسیاری از مردم جهان به شمار می روند. بر اساس تحقیقات علمی انجام شده در چندین دهه، رژیم های غذایی سرشار از غذاهای دریایی دارای خاصیت محافظت کنندگی از بدن در برابر انواع بیماری هستند. به علاوه، انواع غذاهای دریایی ارائه دهنده مواد مغذی هستند که در رژیم غذایی بسیاری از افراد وجود ندارند. بر اساس یک بررسی در سال 2020 شامل تجزیه و تحلیل 34 مطالعه، افزایش مصرف ماهی باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری قلب (CHD)، حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی، افسردگی و سرطان کبد می شود. غذاهای دریایی منبع اصلی برای تامین اسیدهای چربامگا 3 به نام های ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) هستند. EPA و DHA بر بسیاری از جنبه های سلامتی چون عملکرد سلول های عصبی و تنظیم التهاب موثر هستند.

غذاهای دریایی ایرانی

در ایران هم می توان از غذاهای دریایی تازه لذت برد. غذاهای دریایی ایرانی، بسیار خوش طعم و سالم و دارای تنوع زیادی می باشند. با خواندن نوشته ی غذاهای دریایی ایرانی “خوشمزه و رنگین” می توانید با محبوبترین غذاهای دریایی ایرانی آشنا شوید.

جالب و آموزنده
با این قلق، آش رشته هات جا افتاده و خوشمزه تر میشه

سخن پایانی

در این نوشته گلچینی از غذاهای ایرانی بدون برنج را معرفی کردیم. تیمی از محققان دریافتند که خوردن برنج سفید به صورت روزانه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و همچنین چاقی را افزایش دهد. به طور کلی متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند که به جای کربوهیدرات، غلات سبوس دار را در سبد غذایی خود قرار دهیم. برنج قهوه ای از جمله غلات سبوس داری است که می توانید به سبد خود اضافه کرده و از آن در کنار غذاهای خود لذت ببرید.

سپاس که در مجله‌ی هایا مگ همراه ما بودید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید