جمعه , 13 دسامبر 2024
کروسان

درباره سرگذشت کروسان چه می دانید؟

یکی از دلایل شهرت فرانسه غذاها و شیرینی های خوشمزه آن است. اگر صبح ها از کنار کافه های پاریس عبور کنید، بوی کروسان شما را جادو خواهد کرد. بله کروسان یکی از محبوبترین نان ها فرانسوی ست. تجربه طعم نان کروسان داغ و برشته در کنار یک فنجان قهوه در یک کافه قدیمی، فرانسوی ترین کاری است که در سفر به پاریس می توانید انجام بدهید! در این مقاله با ما همراه باشید تا سیر تا پیاز این نان شیرینی خوشمزه را بررسی کنیم.

تاریخ کروسان

اولین روایات و نوشته ها در مورد نان کروسان به سال ۱۶۸۳ و شهر وین اتریش برمی گردد. در مورد تاریخچه و خاستگاه اصلی شکل گیری این نان روایات مختلفی وجود دارد. اما یکی از این روایات که مقبولیت بیشتری پیدا کرده به این شرح است:

در آن زمان شهر به محاصره نیروهای امپراتوری عثمانی در آمده بود. ظاهرا یک نانوا باخبر می شود که نیروهای عثمانی در حال حفر تونلی زیر دیوارهای شهر هستند. آن ها می خواهند از این طریق وارد شهر بشوند. او که برای پخت نان روزانه اش از خواب بیدار شده بود به سرعت زنگی را به صدا درآورد. به این ترتیب به نیروهای خودی موضوع را خبر داد.

اتریش مبدا کروسان

آن ها با خراب کردن تونل لشکر قدرتمند عثمانی را شکست دادند. نانوای قهرمان برای جشن گرفتن این پیروزی، خمیر نان های هرروزش را به شکل هلال ماه که نماد و سمبل پرچم ترک های عثمانی بود درآورد. به این ترتیب نان هلالی کروسان به وجود آمد. جالب است بدایند که واژه کروسان به معنای هلال ماه است و به شکل هلالی این نوع نان اشاره دارد. البته تاریخ شناسان و کارشناسان در صحت و سقم این داستان شک دارند، با این حال به نظر می رسد این روایت مقبولیت عام پیدا کرده و از هر نظر منطقی و قابل توجیه به نظر می رسد. اما این که چطور این شیرینی اتریشی سر از فرانسه درآورد داستان جالبی دارد.

این شیرینی چطوراز اتریش به فرانسه آمد؟

برای صحبت در مورد این موضوع باید ابتدا در مورد ملکه مشهور فرانسه یعنی ماری آنتوانت صحبت کنیم. ماری آنتوانت که تا انقلاب کبیر فرانسه و سرنگونی رژیم شاهنشاهی ملکه فرانسه بود اصلتی فرانسوی نداشت. در حقیقت اتریشی بود! او در سن ۱۵ سالگی برای ازدواج با پادشاه فرانسه از اتریش به فرانسه نقل مکان کرد. با خود بسیاری از یادگاری های اتریش، از جمله نان کروسان را نیز همراه آورد. او که دلتنگ کشور مادری اش شده بود از آشپزهای دربار درخواست کرد که برایش این نان خوش طعم و خوشمزه را بپزند. به این ترتیب این نان در سرتاسر فرانسه متداول و رایج شد و به نانی فرانسوی تبدیل شد. البته باز هم در مورد صحت و درستی این روایت شک و تردیدهایی وجود دارد، اما ظاهرا مردم دوست دارند این داستان را به عنوان حقیقت در نظر بگیرند.

فرانسه و کروسان

با این حال، اولین اشاره به نان کروسان در کتب و نوشته های فرانسوی در سال ۱۸۵۳، یعنی نزدیک به یک قرن بعد از سلطنت ملکه ماری آنتوانت و در کتابی به نام مواد غذایی (Des Substances alimentaires) ثبت شده است.

انواع کروسان

تاریخچه اختراع و راه پیدا کردن آن به فرانسه هرچه باشد، امروزه در تمام نانوانی ها و شیرینی فروشی های فرانسه و پاریس می توانید این نوع نان شیرینی را پیدا کنید. اگرچه در ایران بیشتر کروسان با مغز شکلاتی رایج شده اما باید بدانید که نان کروسان انواع بسیار متفاوتی دارد. در حقیقت، معروف ترین نان کروسان در فرانسه کروسان کره ای (croissant au beurre) است.

حتی جالب است بدانید که این نان به صورت ساندویچی هم وجود دارد. مثل ساندویچ وسط نان را با ژامبون و پنیر و … پر می کنند. کروسان شکلاتی (pain au chocolat) نیز یکی دیگر از انواع این نان است که در بسیاری کشورها رواج بیشتری دارد. کروسان بادامی هم داخلش با کرم فرانجیپانه (frangipane) پر می شود که کرمی خوشمزه است که با کرم بادام تهیه می شود. البته در هر نانوایی و کافه ای می توانید نان کروسان های خلاقانه و ابتکاری هم ببینید که به اسم این شیرینی به فروش می رسند.

پس…

بنابراین شیرینی کروسان جزو شیرینی‌های اصیل فرانسوی به حساب نمی‌آیند و اصالتی اتریشی دارند. در طی سال‌ها، نانواهای فرانسوی از کره‌ی بیشتری برای تهیه‌ی کروسان استفاده کردند و این شیرینی از سال 1920 میلادی به بعد، به یکی از شیرینی‌های اصلی فرانسه تبدیل شد. فرانسوی‌ها، ظاهر هلالی شکل این شیرینی را تغییر نداده‌اند و حواستان باشد آن را با شیرینی کروسان انگلیسی اشتباه نگیرید که صاف است.

کالری موجود در کروسان چقدر است؟

هر 30 گرم از این شیرینی خوشمزه حدود 100 کیلوکالری انرژی دارد. بنابراین در خوردن آن باید خیلی دقت کنید تا دچار اضافه وزن و چاقی نشوید.

این نان شیرینی را با چه چیزی بخوریم؟

کروسان یک نان شیرینی بسیار خوشمزه و خوش طعم است و تقریبا هر زمانی می توان آن را میل کرد. اما فرانسوی‌ها به طور سنتی کروسان را به عنوان صبحانه و همراه با قهوه می‌خورند. البته نحوه سرو این نوع نان به زمانی که در اختیار دارید هم بستگی دارد.

کروسان

صبحانه‌های آخر هفته فرانسوی‌ها معمولا بسیار مفصل برگزار می‌شود و در کنار کروسان انواع میوه های تازه، خامه، کره، مربا، آب پرتقال و قهوه هم سرو می‌کنند.

سخن پایانی

در این مقاله درباره تاریخ شیرینی کروسان صحبت کردیم. دانستیم که اصالت این شیرینی اتریشی ست و پس از ورود به فرانسه دچار تغییراتی شده است. شما هم اگر تا کنون این نان خوشمزه را امتحان نکرده اید، حتما آن را تجربه کنید. همچنین نظرات خود را در کامنت بنویسید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

yun.ir/616g18https://b2n.ir/a31620
http://iwo.ir/i3ymhhttps://bit.ly/2ZyKgfR
https://1ea.ir/1ABzp9https://cutt.ly/WRX1bck

پیشنهاد ما به شما

ماهی کخو

روش‌های طبخ ماهی در جنوب ایران + طرز تهیه ماهی کخو یا شانک صورتی با حشو، غذای لذیذ جنوبی

ماهی بخشی جدانشدنی از عادات غذایی و فرهنگ مردم جنوب ایران است. جنوبی‌ها ماهی را …

دیدگاهتان را بنویسید