جمعه , 19 آوریل 2024
پاستا

معرفی انواع پاستا های خوشمزه

پاستا یک غذای واحد نیست، پاستا را می‌توان به عنوان یک مجموعه غذای ایتالیایی معرفی کرد که با هر تغییری در شکل پاستا و یا سس آن غذای جدیدی خلق می‌شود. شما درباره مهد و ریشه این غذا چه می دانید؟ تا کنون چند نوع پاستا را امتحان کرده اید؟ آیا فکر می کنید شکل و فرم پاستاها اتفاقی ست؟ جالب است بدانید تهیه پاستا در ایتالیا قوانین و شرایط خاصی دارد و مثلا در تهیه پاستای خشک تنها باید از آرد سمولینا و آب استفاده شود. همچنین پاستاها پس از شکل داده شدن باید در دمای خاصی قرار داده شوند تا خشک شوند. دما و زمان خشک شدن پاستا در طعم و کیفیت آن تاثیر زیادی دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع پاستا های خوشمزه بیشتر آشنا شوید.


این محتوای مفید را هم از دست ندهید: بروکلی و خواص آن + 2 دستور تهیه غذا با بروکلی خوشمزه


تاریخچه ی پاستا

پاستا یا ماکارونی بخش مهم و ارزشمندی از تاریخ غذایی ایتالیا است. ایتالیایی‌ها به هرکجا که مهاجرت کرده باشند پاستا را هم به همراه خود به آن جا آورده‌اند؛ بنابراین امروزه پاستا را نه به عنوان یک غذای محبوب ایتالیایی که به عنوان یک غذای بین‌المللی می‌شناسند. بر خلاف سایر مواد غذایی که در پخت انواع پاستا کاربرد دارند مانند انواع پنیر و سس، ماکارونی از پیشینه بسیار طولانی‌تری برخوردار است که‌ شاید نیاز باشد برای بازگو کردنش به افسانه‌های قدیمی این کشور مراجعه کنیم. با این تفاسیر دیگر توقع ندارید که به شما بگوییم اولین پاستا کی و توسط چه کسی تهیه شده است؟

تاریخچه پاستا

طبق شواهد موجود، در قرن اول میلادی نوعی رشته‌فرنگی در ایتالیا وجود داشت که از آرد گندم دوروم (آرد مورداستفاده در تولید ماکارونی‌های امروزی) تهیه و در فر پخته می‌شد. هرچند که فرم پخت این نوع رشته شباهتی به پخت پاستا نداشت اما در تاریخچه پاستا می‌توان آن را شبیه‌ترین گزینه به ماکارونی‌های امروزی دانست. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تولید و پخت این نوع رشته‌فرنگی زمینه‌ساز تهیه اولین مدل‌ها از ماکارونی بود، اما باز هم نمی‌توان آن را با پاستای معرف ایتالیایی یکی دانست. در واقع این کشور باید چند قرن دیگر هم منتظر تولید محبوب‌ترین غذای خود می‌ماند.

جالب و آموزنده
طرز تهیه کشمش پلو با مرغ ریش ریش

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: انواع کباب های لذیذ دنیا


تنوع پاستاها به بیش از 300 نوع می رسد!

پاستا در شکل ها و اندازه های مختلفی تهیه می شود و حدود ۳۰۰ نوع پاستای خشک در ایتالیا تولید می شود. پاستا پروانه ای، پنه، اسپاگتی، ماکارونی، فتوچینی، روتینی، بوکاتینی، ریگاتونی و صدها مدل و شکل دیگر از پاستا تهیه می شود و هر سلیقه ای را راضی می کند. پاستا دیگر تنها یک غذا برای سیر شدن نیست، بلکه یک هنر است که با ترکیب شکل ها و رنگ های مختلف توانسته به یک شاهکار خوشمزه تبدیل شود.

انواع پاستا: اسپاگتی کن لی وونگول

اسپاگتی نوع خاصی از پاستاست که شبیه ماکارانی و البته توپر است. این غذا مخصوص فصل تابستان و سواحل جنوبی ایتالیاست پس خوردن آن در حال تماشای امواج درخشان دریا خیلی می چسبد! برای درست کردن این غذا اول از همه مقداری روغن، سیر و فلفل را در ماهی تابه ی بزرگ سرخ می شود، حالا نوبت اضافه کردن صدف دریاییه!

اسپاگتی

در یک ظرف جداگانه پاستاها پخته و آبکش می شوند و در نهایت به سس اضافه می شوند. اگر کمی جعفری خرد شده هم در آخر به پاستا اضافه کنید طعمش از این رو به آن رو می شود!

انواع پاستا: راگو

پا به هر رستوران ایتالیایی که بگذارید احتمالا اسم این غذا را در منو می بینید! منظور از این واژه ی فرانسوی هر نوع سس بر پایه ی گوشت است که به مدت طولانی می پزد.

راگو

این پاستا دو نوع مختلف دارد که یکی از آن ها مخصوص شهر ناپل است؛ راگوی ناپلی یک سس قرمز رنگ است که از جوشیدن سس گوجه فرنگی، ترکیب سبزیجات پیاز، جعفری و کرفس خورد شده ، ریحان و تکه های بزرگ گوشت به وجود می آید و به همراه پاستا خورده می شود.

جالب و آموزنده
روش‌های طبخ ماهی در جنوب ایران + طرز تهیه ماهی کخو یا شانک صورتی با حشو، غذای لذیذ جنوبی

درباره ی خوشمزه ترین های غذای چینی چه می دانید؟


انواع پاستا: راویولی

راویولی یکی از انواع پاستا بوده که از نظر شکل ظاهری مانند بالشتک است. این بالشتک‌ها اغلب با مایه‌ی گوشتی یا پنیر ریکوتا پر شده و بسته به ذائقه‌ی افراد در سس مخصوصی پخته می‌شوند. این سس می‌تواند مخلوطی از کره گردو و نعنا یا سس گوجه فرنگی باشد.

انواع پاستا: اسپاگتی کاسیو ای پپه

معنی این غذا یعنی پنیر و فلفل! در واقع این پاستای محبوب هیچ چیز ندارد به جز فلفل سیاه، پنیر پکورینو و البته پاستا!

اسپاگتی کاسیو ای پپه

این دستور پخت ساده به معنی آسان درست شدن غذا نیست و برای اینکه یک سس خوشمزه و کرمی به وجود بیاید باید پنیر رنده شده و فلفل با مهارت زیادی با پاستا ترکیب شوند.

انواع پاستا: اسپاگتی آگلیو

این پاستا غذای مورد علاقه گیاهخواران است چون در آن هیچ گوشتی استفاده نمی شود. ماده ی اصلی سس این غذا سیر، فلفل و روغن زیتون است که کاملا تفت داده می شوند و در نهایت با پاستا ترکیب می شوند.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: فلافل خوشمزه + دستور تهیه ی فلافل به سبک فست فودی ها


انواع پاستاها بر اساس شکل و فرم

در ایتالیا هر منطقه شکل خاصی از پاستا را برای خود تهیه کرده و با سس های مخصوص خود آنها را سرو می کند.

انواع پاستا

بخش: ونتو – شمال ایتالیا

پاستا: بیگولی (Bigoli)

اسپاگتی نودلی شکل و ضخیم که اغلب با آرد کامل گندم، کره و تخم اردک تهیه می شود. همانند دیگر پاستاهای نواری و بلند، بهترین سس برای بیگولی سس غذاهای دریایی یا سس های خامه‌ای و چرب است.

جالب و آموزنده
طرز تهیه اسفناج پلو اصیل شیرازی با گوشت چرخ کرده

بخش: کامپانیا – جنوب ایتالیا

پاستا: پنه (Penne)

پنه به معنای قلم یا نی تو خالی است. این مدل پاستا به صورت مورب برش داده می‌شود و به خاطر شکلش به این نام شهرت دارد. این پاستا برای سس گوشت و گوجه فرنگی یا برای کیک پاستا گزینه مناسبی است.


بخش: امیلیا روماگنا – شمال ایتالیا

پاستا: استروتزاپرتی (Strozzapreti)

این کلمه ایتالیایی سخت به معنای «کشیش خفه‌کن» است – این نام از یک افسانه محلی گرفته شده که می گوید کشیش های طمع کار و پولکی اغلب استروتزاپرتی می خوردند. به همین خاطر مردم چنین نامی برای آن انتخاب کرده‌اند.

این پاستا با سس های سبک و نرم سرو می شود؛ سس هایی که در لای این پیچ ها گیر کرده و پاستا را مزه دار کنند. مثلا سس پستو برای این پاستا گزینه مناسبی است.


بخش: پوگلیا – جنوب ایتالیا

پاستا: اورچیته (Orecchiette)

اورچیته یعنی گوش های کوچک و به طور سنتی با بروکلی، سیر و چیلی یا ماهی کولی سرو می شود.


بخش: لیگوریا – شمال ایتالیا

پاستا: تروفی (Trofie)

این پاستاهای مارپیچ و باریک به طور سنتی با پستو، لوبیا سبز و سیب زمینی سرو می شود.


بخش: توسکانی – مرکز ایتالیا

پاستا: گیگلی (Gigli)

Gigli به معنای نیلوفر و زنبق است. این پاستای روغنی مخصوص فلورانس است یعنی زیستگاه اصلی این گیاه.


برای مطالعه بیشتر: درباره سرگذشت کروسان چه می دانید؟


سخن پایانی

در این نوشتار با انواعی از پاستا آشنا شدیم. همچنین دانستیم که بسته به منطقه ِ مختلف، در هر بخش از ایتالیا شکلی از پاستا طبخ می شود. جالب است که طعم هر کدام از مدل های پاستا به دلیل سس آن بسیار با دیگری تفاوت دارد. همین موضوع یکی از دلایل محبوبیت این غذا محسوب می‌شود. امید است این مطلب برایتا مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

جالب و آموزنده
طرز تهیه شله زرد مجلسی

پیشنهاد ما به شما

ماهی کخو

روش‌های طبخ ماهی در جنوب ایران + طرز تهیه ماهی کخو یا شانک صورتی با حشو، غذای لذیذ جنوبی

ماهی بخشی جدانشدنی از عادات غذایی و فرهنگ مردم جنوب ایران است. جنوبی‌ها ماهی را …

دیدگاهتان را بنویسید