چین، سرزمین عجایب و ناشناخته هاست. از مهم ترین ابعاد فرهنگی این کشور، غذاهای متنوع و متفاوت آن هاست. اگر قصد سفر به چین را دارید و می خواهید لیست غذاهای خود را پیشاپیش آماده کنید؛ در این مقاله با ما همراه باشید. چرا که قصد داریم خوشمزه ترین های غذای چینی را به شما معرفی کنیم.
غذای چینی در مناطق شمالی
غذاهای چینی شمال غذاهای کشورهای گوناگون را ماهرانه با هم ترکیب میکنند. اگر به غذاهای چینی در این منطقه دقت کنید، متوجه وام گرفتن کباب از کشورهای مسلماننشین و استفاده از لبنیات مانند مغولستان خواهید شد. مردم شمال چین به وفور از گوشت و نشاسته استفاده میکنند؛ و به آرد گندم، رشته فرنگی، پنیر و سبزیجات هم علاقه دارند. غذاهای چینی در شمال معمولا چرب و شور هستند، و به مذاق غربیها بسیار خوش میآیند.
غذاهای چینی در مناطق جنوبی
بهترین غذاهای چینی در جنوب مواد اولیه سادهای دارد. خشک کردن و دودی کردن غذاها بخش مهمی از فرهنگ غذایی جنوب را تشکیل میدهد. یک ویژگی دیگر در غذاهای چینی جنوبی، استفاده زیاد از سرکه و ترشی هنگام سرو است. اگر تلخی و تندی را دوست ندارید، در این منطقه به دنبال خوشمزهترین و بهترین غذاهای چینی نباشید. خشک کردن مواد غذایی با خورشید آنها را کمی تلخ میکند. برای گرفتن این تلخی، چینیها از فلفل استفاده میکنند. همین پروسه ترکیبی از تلخی و تندی را ایجاد میکند.
غذای چینی در مناطق شرقی
غذاهای معروف چینی در شهرهای شرقی لذیذ، نرم و شیرین هستند. ماهی، گوشت خوک، مرغ و سبزیجات پای ثابت غذاهای چینی در این مناطق است. کشاورزی در این نواحی رونق دارد، و مردم از گندم و برنج زیادی استفاده میکنند. اگر به غذاهای دریایی علاقمندید، حتما از گشتوگذار در میان غذاهای چینی شرقی لذت خواهید برد. در این نواحی رودهای متعددی جریان دارد، و صید ماهی هم از شغلهای اصلی مردم است.
غذای چینی در مناطق غربی
دنبال غذاهای چینی حلال و خوشمزه هستید؟ پس حتما سری به بخشهای غربی این کشور، که اکثرا مسلماننشیناند بزنید. گندم، پیاز، هویج، فلفل، بادمجان و گوجه فرنگی از مواد محبوب در این منطقه هستند. غذاهای چینی در این منطقه بدون گوشت خوک هستند، و از گوشت گاو، شتر و اسب استفاده میشود.
اردک کبابی پکنی
اردک پکنی غذایی یکی از مشهورترین غذاهای چینی و در واقع یکی از غذاهای ملی این کشور به حساب میآید. پوست اردک را با مواد مختلف مزه دار میکنند و بعد داخل فر قرار میدهند تا کاملا برشته شود و پوستش خشک و کریسپی شود.
در واقع، جالب است بدانید که در چین، پوست کریسپی و خوش طعم اردک بیشتر از خودِ گوشتش طرفدار دارد و در میهمانیها و ضیافتها اول پوستش را میخورند. گوشت اردک هم همراه با ترکیبات مختلف مثل پنکیک، سس لوبیای شیرین یا سس سویا با سیر له شده خورده میشود که ترکیبی خوش طعم به وجود میآورد. اگر به پکن سفر کردید این غذای خوشمزه را حتما باید امتحان کنید.
وونتون
زمان دودمان تانگ (۶۱۸-۹۰۷) غذای وونتون به عنوان غذای سنتی و رسمی جشن انقلاب زمستانی استفاده میشده است. وونتون به اشکال مختلفی ممکن است تهیه شود، اما رایجترین شکل آن به صورت مثلثی است که تا حدودی شبیه به توتلینی ایتالیایی است.
وونتونها معمولا آبپز میشوند و بعد داخل انواع سوپ یا گاهی به صورت سرخ شده و کریسپی سرو میشوند. داخل وونتون غالبا با گوشت چرخکرده، سبزیجات و میگو پر میشود. وونتون در اکثر غذاهای چینی استفاده میشود و به خاطر طعم و ظاهر جالبی که دارد محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
رولهای بهاری
اسپرینگ رول استوانهای در واقع نوعی دیم سام (Dim Sum) است، که با سبزیجات یا گوشت پر میشود.
این غذا در سراسر چین و دنیا طرفدار دارد. رولهای بهاری با سسها و طعم دهندههای شور و شیرین سرو میشود.
نودل سرخ شده یا چو مِین
چو مِین تلفظ کانتونی است و به معنای نودل سرخ شده و تفت داده شده است. این غذا در هر رستوران و منطقه ممکن است به صورت مختلفی تهیه شود، اما به طور کلی، از نودل، گوشت (مرغ، گاو، میگو )، پیاز و جعفری تهیه میشود. چو مِین یکی از محبوبترین غذاهای چینی است و در سفر به چین میتوانید این غذای خوشمزه را در رستورانهای شهر امتحان کنید. برای تهیه چو مین ابتدا نودلها را مدتی در آب جوش قرار میدهند تا نرم شود. سپس اجازه میدهند نودلها خنک شوند و بعد آنها را در ماهیتابه سرخ میکنند و با ترکیب با سبزیجات و مواد دیگر سرو میکنند.
نودل با سس سویا یا ژاجیانگ مییِن
یکی از معروفترین غذاهای چینی که به ویژه در شهر پکن شهرت زیادی دارد ژاجیانگ میین یا خوراک نودل با سس سویا است. در واقع این غذا آن قدر در پکن شهرت دارد که گاهی آن را نودل پکنی هم مینامند.
این غذا از سه ماده اصلی تشکیل شده است:نودل دست ساز، سبزیجات خرد شده و گوشت. سبزیجات استفاده شده در این غذا با توجه به فصل تغییر میکند، اما هیچ وقت کمتر از ۷ نوع سبزیجات نخواهد بود. از آن جا که این غذا به سرعت آماده میشود گزینهای عالی برای کسانی است که میخواهند سریع یک شام یا ناهار خوشمزه بخورند. اگر به رستوران بروید و این غذا را سفارش بدهید چند دقیقه بعد غذا روی میزتان خواهد بود! از طرفی قیمت این غذا چندان گران نیست و میتوانید با هزینهای مقرون به صرفه یک وعده غذای سریع و خوشمزه نوش جان کنید.
شوآن یانگرو
شوآن یانگرو جای مخصوص به خود را بین معروفترین و بهترین غذاهای چینی دارد. این غذا به سبک هات پات سرو میشود.
یعنی یک ظرف بزرگ آب یا سوپ داغ روی میز است، و شما باید برشهای نازک گوشت بره و سبزیجات را مدتی در آن قرار دهید تا پخته شود. بعد باید آن را سس کنجد مزهدار و میل کنید.
سخن پایانی
غذاهای چینی سرشار از تنوع برای هر سبک و سلیقه ای هستند. در این مقاله ما تعداد محدودی از آن ها را به شما معرفی کردیم. اگر به چین سفر کردید و این غذاهای خوشمزه را امتحان کردید، حتما تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید: