لطفا یک منو را به مکان منوی اصلی زیر اختصاص دهیدمنو

آشپزی نوین

تجهیزات برای لازم یک آشپزخانه صنعتی را بشناسیم

153Views

در تمام آشپزخانه های صنعی تجهیزاتی متناسب با نوع و حجم غذاها باید وجود داشته باشد. این مسئله استانداردهمدیریت یک آشپزخانه صنعتی کار راحت و آسانی نیست. حجم بالا و متغیر غذایی که روزانه تهیه می‌شود، انواع مختلف مشتریان و نوع فعالیت‌های متنوع روزانه ایجاب می‌کند که یک سری الزامات اساسی در نظر گرفته شود. آیا شما هم می خواهید یک آشپزخانه صنعتی برای رستورانتان آماده کنید؟ در این مقاله می خواهیم لیستی از مهمترین تجهیزات راب ررسی کنیم. با ما همراه باشید.

نکات مهم هنگام انتخاب تجهیزات

به‌منظور تهیه و خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی باید با دقت در جزئیات، وسایل را انتخاب کرد. درست است که این تجهیزات از نگاه مشتری پنهان است، اما این موضوع نباید بهانه ای باشد برای انتخاب تجهیزات نامناسب. لذا برای داشتن یک آشپزخانه ایده‌آل و استاندارد، باید تجهیزات و وسایل را نیز مناسب تهیه کرد تا ضمن رضایت مشتری و کارایی بیشتر، از ایمنی و سلامت محیط و افراد حاضر در آشپزخانه اطمینان حاصل گردد.

هنگام خرید تجهیزات، باید محل قرارگیری هرکدام از تجهیزات از قبل مشخص شود تا در صورت لزوم برخی لوازم متناسب با محل قرارگیری آنها طراحی شوند.

لازم به ذکر است که لوازم آشپزخانه های خانگی با تجهیزات و لوازم آشپزخانه های صنعتی تفاوت زیادی دارند. لذا انتخاب وسایل و تجهیزات کوچک تر نمی توانند کارایی دلخواه شمارا داشته باشند، زیرا توان استفاده روزانه و ساعات کاری زیاد را ندارند. ازاین‌جهت مناسب برای آشپزخانه های صنعتی نخواهند بود، به همین خاطر پیشنهاد می کنم که سرمایه خود را با خرید وسایل و تجهیزات نامناسب در معرض خطر قرار ندهید.

جالب و آموزنده
معرفی انواع پاستا های خوشمزه

مهمترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی

برای تاسیس یک آشپزخانه صنعتی تجهیزات بسیار زیادی مورد نیاز است ولی بعضی از این تجهیزات در ابتدای کار بسیار لازم هستند به طوری که شروع کار بدون این تجهیزات آشپزخانه صنعتی تقریبا غیر ممکن است.

دستگاه کباب زن و دستگاه کباب پز صنعتی

کباب یکی از غذا های مورد علاقه و پر طرفدار ایرانی است و در بیشتر رستوران ها و آشپزخانه های مختلف سرو می شود. در صورتی که می خواهید کباب کوبیده تهیه کنید به دستگاهی برای مخلوط کردن گوشت و دیگر مواد و همچنین دستگاهی برای سیخ کشیدن کباب نیاز دارید. دستگاه های کباب زن در اندازه ها و ظرفیت های مختلف در بازار موجود هستند.

کباب_زن

در رستوران ها نمی توانید از ذغال برای پختن کباب استفاده نمایید بنابراین به کباب پز برای پخت انواع کباب نیاز خواهید داشت. بنابراین یکی از مهم ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی کباب زن و کباب پز های صنعتی هستند. 

ماشين هاي ظرفشويي صنعتي

یکی از کاربردی ترین تجهیزات رستوران ، ماشین ظرفشویی است. ماشین های ظرفشویی صنعتی دارای محفظه عایق گرما و حرارت هستند. آن ها می توانند میزان حرارت آب تنظیم شده را در وضعیت ثابت نگه دارند. هزینه زیاد خرید ماشین های ظرفشویی صنعتی اصلا نگران کننده نیست. چنانچه ماشین ظرفشویی صنعتی از نوع مجهز به سیستم تصفیه آب و صرفه جویی مصرف انرژی باشد، بیشترین تاثیر را در میزان اتلاف انرژِی خواهد داشت و بهره وری بسیار مطلوبی را با نیروی کار کمتری امکان پذیر می کند. استفاده از نیروی انسانی نمی تواند جایگزین ماشین های ظرفشویی صنعتی در کترینگ ها شود.

جالب و آموزنده
انواع کباب های لذیذ دنیا

گاز القایی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی

یکی از راه های صرفه جویی در مصرف انرژی آشپزخانه های صنعتی استفاده از گازهای بزرگ چند شعله القایی است. این تجهیزات می توانند با محدود کردن میزان گرما، انرژی بیشتری را برای ظرف طبخ غذا متمرکز کنند. در نتیجه با کمترین میزان انرژی، پخت به طور کامل و در زمان کوتاه تری انجام خواهد شد.

گاز القایی

سیستم کار گاز القایی بدین صورت است که با برداشتن ظرف طبخ غذا، با قطع میدان مغناطیسی، حرارت زیر قابلمه به طور اتوماتیک قطع شده و جریان سوخت خاموش می شود. این امر در اتلاف سوخت مصرفی روزانه بسیار تاثیرگذار است و می تواند یک امتیاز مثبت تلقی شود. در آشپزخانه های صنعتی نباید از گازهای خانگی معمولی استفاده کنید این امر بسیار هزینه بر و غیر اقتصادی است.

چرخ گوشت صنعتی

چرخ گوشت صنعتی یکی از مهم ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی و تجهیزات آماده سازی آشپزخانه را تشکیل می دهد. بر خلاف نام چرخ گوشت، این دستگاه برای چرخ کردن و ریز کردن انواع محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها در آشپزخانه های صنعتی، رستوران‌های سنتی و فست فودها مورد استفاده قرار می گیرند. و از آن ها برای چرخ و له کردن انواع محصولات گوشتی و میوه ها استفاده می شود. چرخ گوشت می تواند سبزی ها و دیگر مواد را نیز ریز کند و مواد اولیه مورد نیاز برای غذا های مختلف را تهیه نماید. 

دستگاه سرخ کن صنعتی

دستگاه سرخ کن نیز یکی از پر کاربردترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی به شمار می رود. غذاهای ایرانی به خوب سرخ شدن و چرب بودن معروف هستند. معمولا از غذاهای رستورانی نیز انتظار بیشتری برای خوب سرخ کردن غذا می رود.

سرخ کن صنعتی

به همین علت دستگاه های سرخ کن صنعتی برای سرخ کردن انواع غذا های عادی و فست فود مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده در انواع غذا های سنتی و فست فود موجب شده دستگاه سرخ کن در انواع رستوران و آشپزخانه کاربرد داشته باشد. 

جالب و آموزنده
درباره سرگذشت کروسان چه می دانید؟

سیستم تهویه هوا

اغراق نکرده ایم اگر بگوییم، یکی از مهم ترین تجهیزات موردنیاز در ساختار آشپزخانه های صنعتی، یک سیستم تهویه هوا می باشد. این سیستم در حفظ ایمنی و سلامت افراد حاضر در آشپزخانه نقش بسزایی دارد. سیستم تهویه هوای آشپزخانه متشکل از دو سیستم اصلی می‌باشد:

1. سیستم تخلیه هوای آشپزخانه

2. سیستم تأمین هوای موردنیاز آشپزخانه

دستگاه گرمکن غذا

دستگاه گرم کن غذای صنعتی برای گرم نگه داشتن انواع مختلف غذا مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها در مکان های مختلفی قابل استفاده هستند. بیشترین کاربرد گرمکن غذا در کارخانه ها و کارگاه هایی است که غذای وعده های مختلف کارگران در داخل گرم کن قرار می گیرد. تا برای مصرف گرم بماند.

گرمکن_غذا

در رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی نیز از گرم کن غذا برای گرم نگه داشتن غذا استفاده می شود. تا بتوان در تمامی طول روز غذای با کیفیت مناسب به مشتریان سرو شود. 

سخن پایانی

در این مقاله درباره تجهیزات لازم برای یک آشپزخانه صنعتی صحبت کردیم. بادی بدانیم که تقریبا تمام این ملزومات برای شروع کار مورد نیاز هستند. تعداد تجهیزات ممکن بسیار بیشتر از شمار این لیست است و وجود آن ها می تواند یک آشپزخانه حرفه ای را به شما تحویل دهد. شما هم تجربیات و نظرات خود را در کامنت بنویسید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

yun.ir/6c1pochttps://b2n.ir/m79725
https://cutt.ly/1RXLs6whttp://iwo.ir/qimgz
https://1ea.ir/bRenhttps://bit.ly/3CwQXxx

دیدگاهتان را بنویسید