پنج‌شنبه , 28 مارس 2024
میرزا قاسمی

همه چیز درباره ی میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یکی از اصیل‌ترین غذاهای شمالی است که با شنیدن نام گیلان همیشه به یاد آن می‌افتیم. تهیه‌ی این غذای بسیار خوشمزه خیلی آسان است. این غذا همانند کشک بادمجان بسیار پرطرفدار است. طعم آن هم بسیار نزدیک به خاویار بادمجان است. با ما همراه باشید تا راجع به پخت این غذای محبوب ایرانی و خواص آن اطلاعات جامعی را کسب می کنیم.


برای مطالعه بیشتر:  غذاهای محلی جنوب ایران


خواص میرزا قاسمی

میرزا قاسمی از جمله غذاهایی است که بادمجان در آن بکار رفته است. این نوع غذا ها خواص زیر را دارند.

  • بادمجان جزء صیفی‌جات محسوب می‌شود و در اکثر فصل‌های سال موجود و از خاصیت زیادی برخوردار است.
  • بادمجان سرشار از ویتامین است و از نظر خاصیت دارویی، برای سلامتی بدن مفید و مغذی است.
  • بادمجان سرشار ویتامین آ، پتاسیم، کلسیم، ویتامین ب و آهن است.
  • مصرف بادمجان برای تنظیم خواب بسیار مفید است.
  • بادمجان برای هضم غذا مفید است.
  • برای افزایش موی سر می‌توانید بادمجان استفاده کنید.
  • بادمجان برای افرادی که دیابت دارند مفیداست و قند خون را کنترل می‌کند.
  • برای تقویت سیستم ایمنی مصرف بادمجان تأکید می‌شود.
  • مصرف بادمجان برای کسانی که پوست چرب و لک دارند بسیار تأکید می‌شود.
  • به علت دارا بودن فیبر زیاد، مصرف بادمجان در رژیم غذایی بسیار کاربرد دارد و مصرف آن باعث سیری طولانی‌مدت می‌شود.
  • مصرف بادمجان از حمله‌های قلبی جلوگیری می‌کند.
  • بادمجان کالری کمی دارد و برای کاهش وزن مفید است.

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: کوفته تبریزی خوشمزه را بشناسید + طرز تهیه


مواد مورد نیاز برای پخت میرزا قاسمی

مواد لازم برای پخت میرزا قاسمی به شرح زیر است.

مواد لازم برای ۲ نفر
بادمجان۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی۴ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
سیر۴ حبه
تخم مرغ۱ عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

روش پخت میرزا قاسمی

پخت این غذای خوشمزه به صورت گام به گام به شکل زیر است

جالب و آموزنده
لیست غذاهای ایرانی بدون برنج

گام اول

برای تهیه میرزا قاسمی ابتدا بادمجان و گوجه فرنگی را به خوبی می شوییم، سپس روی پوست بادمجان ها با چاقو چند شیار ایجاد می کنیم تا سریعتر کباب شوند.

نحوه کبابی کردن بادمجان

در ادامه قسمت اضافی گوجه فرنگی ها را نیز خارج می کنیم.

گام دوم

در این مرحله بادمجان و گوجه فرنگی را به سیخ می کشیم، سپس روی اجاق گاز کباب می کنیم تا کاملا مغز پخت و نرم شوند. در صورتی که بخواهیم این غذا را به صورت رستورانی درست کنیم باید بادمجان و گوجه فرنگی را روی منقل ذغال کباب کنیم. اگر به هر دلیلی دوست نداشتیم میرزا قاسمی ما دارای طعم دودی بادمجان باشد، می توانیم بادمجان ها را در فر قرار دهیم تا کباب شوند و یا اینکه آنها را به صورت آبپز بپزیم. البته اصلی ترین وجه تمایز این غذا همین طعم دودی بادمجان است.

پس از اینکه بادمجان و گوجه فرنگی کباب شدند، آنها را پوست می گیریم و به صورت جداگانه درون یک ظرف مناسب می ریزیم، سپس بادمجان و گوجه فرنگی را با گوشتکوب یا میکسر به طور کامل له می کنیم و کنار می گذاریم.


درباره ی  غذا های محلی کردستان  چه می دانید؟


گام سوم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در همین حین سیرها را رنده می کنیم و به تابه اضافه می کنیم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا عطر سیر رنده شده خارج شود. پس از اینکه عطر سیر خارج شد، مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا عطر ادویه ها نیز خارج شود. در ادامه بادمجان له شده را به تابه اضافه می کنیم و با سیر به خوبی تفت می دهیم تا یکدست شوند.

جالب و آموزنده
طرز تهیه اسفناج پلو اصیل شیرازی با گوشت چرخ کرده

حالا باید بادمجان را چند دقیقه تفت دهیم تا کاملا نرم شود و آب اضافی اش کشیده شود. در ادامه بادمجان را در یک سمت تابه جمع می کنیم، سپس رب گوجه فرنگی را در سمت دیگر تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم. توجه داشته باشید که رب گوجه فرنگی باید چند دقیقه تفت داده شود تا طعم و بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود.

تفت میرزا قاسمی

پس از اینکه رب گوجه فرنگی سرخ شد، گوجه فرنگی له شده را به تابه اضافه کرده و با دیگر مواد ترکیب می کنیم.

گام چهارم

در این مرحله درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم آب گوجه فرنگی به طور کامل کشیده شود و میرزا قاسمی به روغن بیفتد. پس از اینکه میرزا قاسمی به روغن افتاد تخم مرغ را به همراه مقداری نمک به تابه اضافه می کنیم. حالا باید میرزا قاسمی را به صورت مداوم هم بزنیم تا تخم مرغ به خوبی با دیگر مواد ترکیب شود. پس از اینکه تخم مرغ به طور کامل سفت شد و پخت، میرزا قاسمی را در یک ظرف مناسب می کشیم و به همراه نان تازه سرو می کنیم.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: سیر تا پیاز رژیم غذایی زون + مزایا و معایب آن


نکات روش پخت میرزا قاسمی

کبابی کردن بادمجان

اگر می خواهید بادمجان شما طعم دودی داشته باشد حتما بادمجان ها را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید زیرا کباب کردن بادمجان ها در فر باعث می شود که بوی دودی نگیرند. رستوران های شمالی برای کباب بادمجان از منقل ذغال استفاده می کنند که طعم بسیار عالی به بادمجان می دهد.

جالب و آموزنده
آموزش تصویری سوسیس بندری خوشمزه به روش آبادانی ها

درست است که محبوبیت میرزا قاسمی به دلیل طعم دودی بادمجان آن است ولی افرادی هم هستند که به همین دلیل دودی بودن طعم بادمجان میرزا قاسمی را نمی پسندند. افرادی که طعم دودی بادمجان را دوست ندارند می توانید از فر برای کباب کردن بادمجان ها استفاده کنند تا بوی دودی نداشته باشد.

استفاده از رب

بعصی آشپزها اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی را کاری اشتباه می دانند زیرا بر این این باورند که اضافه کردن رب گوجه فرنگی طعم اصلی میرزا قاسمی را از بین می برد و باعث می شود میرزا قاسمی طعم رب گوجه فرنگی بگیرد.

البته من با این موضوع مخالف هستم چون رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه طعم بهتری به میرزا قاسمی می دهد باعث می شود این غذا خوشرنگ تر نیز شود.

میرزا قاسمی بدون رب

شما هم در صورت تمایل می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور بالا حذف کنید.

میرزا قاسمی با گردو

در برخی شهرها برای تزیین میرزا قاسمی از مغز گردو هم استفاده می شود ، در صورت تمایل می توانید برای تزیین و مجلسی تر کردن میرزا قاسیم خود پس از آنکه آنرا در ظرف مورد نظرتان کشیدید با چند عدد مغز گردو آنرا تزیین کنید.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: با رژیم عجیب و غریب HCG آشنا شوید


سخن پایانی

در این نوشتار با نحوه ی پخت میرزا قاسمی آشنا شدیم. جالب است بدانید این غذا می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای افرادی که گیاه‌خوار هستند، باشد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

جالب و آموزنده
طرز تهیه مفتح عربی؛ غذای مجلسی و نذری خوزستان

پیشنهاد ما به شما

طرز تهیه نخود پلو

طزر تهیه نخود پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده و شوید به روش رستورانی آموزش …

دیدگاهتان را بنویسید